Tablete pentru copiii din școlile clujene, oferite de Fundația UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se implică în acțiunile de asigurare a accesului la educație pentru copiii din școlile clujene și donează, în cadrul Proiectului „Șanse egale la educația online pentru copiii și tinerii din mediul rural” inițat de Fundația Alma Mater Napocensis a UBB, 50 de tablete de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județul Cluj.

„Așa cum suntem preocupați de accesul studenților noștri la o educație de calitate chiar și în condiții de pandemie, ne preocupă în mod foarte serios și accesul copiilor din sistemul preuniversitar, implicit al viitorilor studenți, la un învățământ care să-i ajute să-și mențină ritmul de învățare fără ca parcursul de viață să le fie afectat negativ de noile condiții cărora trebuie să le facem față. Prin Fundația UBB, universitatea, dincolo de misiunea principală legată de actul academic, servește direct și societatea, cât poate și acolo unde este nevoie. Le mulțumesc colegilor Dacian Dragoș și Dan Rusu, lidershipul executiv al Fundației UBB, pentru realizarea acestui proiect”, a afirmat rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Într-o primă etapă, reprezentanții Fundației, sprijiniți de doamna psiholog Magdalena Rus, precum și de directori și diriginți, a oferit 27 de echipamente pentru copiii proveniți din familii numeroase și cu risc de abandon școlar din zonele Nireș, Vad, Rugășești, Dezmir.

În cea de-a doua etapă, coordonată de psih. Dan Octavian Rusu, directorul executiv al Fundației Alma Mater Napocensis a UBB, alte 23 de echipamente, obținute cu sprijinul Băncii Transilvania, au ajuns la Școala cu clasele I-VIII Borbely Jozsef din comuna Săvădisla (județul Cluj). În urma parteneriatului încheiat cu Digi România, aceste echipamente vor fi conectate la internet, familiilor fiindu-le asigurată conectarea la cablu optic și router cu abonament gratuit pe o perioadă de 6 luni. Parteneriatul va asigura și prelungirea rețelei până în comuna Liteni pentru copiii care nu ar fi avut posibilitatea să acceseze rețeaua internet.  De asemenea, rețeaua eMAG a acordat facilități în achiziția de tablete, în timp ce Inspectoratul Școlar al Județului Cluj a asigurat baza de date pentru identificarea cerințelor de tablete în mediul rural.