Universitarii se implică în comunitate! BACcUBBine

Fundația UBB vă învită să vă implicați în proiectul social de tutorat BACcUBBine. Proiectul prevede realizarea unui program anual de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la disciplinele de examen: limba și literatura română, matematică, istorie, geografie, logică, (și la alte discipline de examen, în funcție de implicarea altor colegi),  susținut, în regim de voluntariat, de cadre didactice ale UBB/doctoranzi și adresat elevilor din clasele terminale, care provin din medii defavorizate, precum cel rural, sau din familii vulnerabile, cu venituri reduse.

Desfășurarea programului corespunde anului academic, activitățile putând fi planificate săptămânal (2h), în intervalul noiembrie-iunie.

Ca parte a componentei sociale a activităților Fundației UBB, un astfel de program răspunde nevoii de implicare în comunitate a mediului academic, contribuind nu doar la îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor selectați în grupul-țintă, ci și la promovarea programelor de studii ale universității în rândul viitorilor absolvenți ai ciclului liceal, încurajându-se, astfel, un posibil parcurs academic al acestora.

Promovabilitatea crescută a elevilor din județul Cluj în raport cu media pe țară nu exclude însă nevoia reală a multora dintre aceștia de a beneficia de sprijin gratuit în vederea optimizării performanțelor la examenul de bacalaureat (numai în municipiul Cluj-Napoca fiind acordate, în anul școlar 2019-2020, peste 4000 de burse sociale pentru elevi).

Tutorii vor activa pe bază de voluntariat, individual sau în echipe, pe platformele online uzuale: Zoom, Microsoft Teams, Google Meets.

Întrucât dorim să demarăm programul începând cu 1 noiembrie 2020, vă rugăm să completați un scurt Formular de înscriere  (nume, afiliere UBB sau in afara UBB, email, telefon, materia la care puteți contribui), până la data de 15 octombrie și să-l direcționați spre adresa fundatiaubb.tutorat@gmail.com

Pentru alte detalii vă rugăm să contactați coordonatorii programului:

Lect. dr. Corina Croitoru – 0765969956 și Dr. Monica Coste – 0766727369