Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O nouă ediție a evenimentului UNIVERSITATEA VÂRSTEI A TREIA

01.10.2020 @ 8:00 am - 01.07.2021 @ 5:00 pm

Fundația UBB organizează și în acest an proiectul de suflet adresat seniorilor cetății, ediția din 2020-2021 a evenimentului „Universitatea vârstei a treia”, un proiect de învățare continuă (Life Long Learning). Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociația EduNation și Primăria Cluj-Napoca.

În cadrul ediției de anul trecut s-au ținut prelegeri pe teme cum ar fi psihologie, sănătate publică, administrație publică, drept, științe politice, relații internaționale, comunicare și relații publice, etc. Succesul programului este un indicator al nevoii de învățare continuă în rândul seniorilor cetății.

„ Anul acest dorim să extindem programul, profitând si de faptul că, datorită condițiilor sanitare și reglementărilor în vigoare, va avea loc exclusiv on-line. Ne dorim să oferim cursuri de popularizare a științei, temele abordate pot fi din diferite domenii. Ele pot să se refere la probleme de interes larg, de la literatură română sau universală, istorie, biologie, sănătate publică, psihologie, istoria artei, sau studii culturale, dezvoltate pe înțelesul unui public educat, dar nespecialist, de vârsta a treia, care utilizează resursele de educație on-line cu moderație.”, au declarat organizatorii.

Această ediție va cuprinde 2-3 prelegeri/săptămână, de câte 50 de minute, desfășurate în cursul dimineții, pe durata întregului an universitar, cu date fixate în funcție de disponibilitatea voluntarilor. La sfârșitul programului, Fundația UBB va certifica activitatea de voluntariat.

Până la această ediție programul s-a desfășurat în limba română. Din acest an însă, dacă există interes din partea cursanților, intenția este să fie realizat și un program desfășurat în limba maghiară.

În acest context, facultățile/departamentele sunt invitate să “adopte” un modul de 7-8 cursuri/teme. Pot susține prelegeri cadrele didactice, dar și doctoranzii UBB.

Pentru a demara programul începând de joi, 15 octombrie 2020, este nevoie să completați Formularul de înscriere care să conțină (nume, afiliere UBB sau în afara UBB, email, telefon, tema/temele propuse), iar ulterior să îl trimiteți la adresa: fundatiaubb.u3a@gmail.com.
Mai multe 
detalii puteți obține de la managerul proiectului Dr. Coste Monica (Manager proiect U3a pentru Fundația UBB) tel.  0766727369.

Detalii

Începe:
01.10.2020 @ 8:00 am
Se termină:
01.07.2021 @ 5:00 pm
Categorie Eveniment: